Skip to main content

Στενότερη συνεργασία ΕΕΘ με την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ενημερωτική συνάντηση Τζιτζικώστα και τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών με το ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Στην καλύτερη προετοιμασία των δομών ώστε να γίνει η δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, προς όφελος της αγοράς της Θεσσαλονίκης αλλά και της τοπικής οικονομίας, συμφώνησαν χθες οι διοικήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που είχαν ενημερωτική συνάντηση στο ΕΕΘ.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στο πλαίσιο της βελτίωσης και της ανάπτυξης της ήδη καλής συνεργασίας των δύο φορέων, το Επιμελητήριο προτίθεται να επιστρέψει στη διοίκηση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης.

Τις καλές προοπτικές υπογράμμισε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συζήτησε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ, όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, το μεγάλο έργο του ενιαίου θαλασσίου μετώπου, που προωθεί η ΠΚΜ, τα έργα υποδομής, το μετρό, τις πολιτικές ανάπτυξης του τουρισμού, την καταπολέμηση κουνουπιών, το λαθρεμπόριο, τις λαϊκές αγορές και το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, Υγείας και Αλληλεγγύης Δημ. Χατζηβρέττας, Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξ. Θάνος και Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κων. Γιουτίκας, που έδωσε ο καθένας για τον τομέα του χρήσιμες πληροφορίες και διευκρινίσεις για έργα, πρωτοβουλίες και σχεδιασμούς.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο τουριστικός χάρτης της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση για το έως τώρα έργο του. Η κ. Πατουλίδου καλωσόρισε με μεγάλη ικανοποίηση την βούληση του ΕΕΘ να ξανασυμμετέχει στη διοίκηση του Οργανισμού, τονίζοντας ότι η συμβολή του είναι πολύτιμη, λόγω της τεράστιας εμπειρίας που έχει σε θέματα τουρισμού.

Απαντώντας ο κ. Ζορπίδης σημείωσε ότι πάγια αρχή του ΕΕΘ είναι η καλή συνεργασία με ενωμένους όλους τους φορείς, καθώς μόνο έτσι επιλύονται προβλήματα και προοδεύει ο τόπος μας.

Πολλά μέλη του ΔΣ του ΕΕΘ ζήτησαν με τις παρεμβάσεις τους να δοθεί προσοχή στα προβλήματα του στεγασμένου εμπορίου, να προσεχθούν οι παραδοσιακές αγορές, να μην επεκταθούν και να ελέγχονται οι λαϊκές αγορές αλλά και να ληφθούν μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, που ταλανίζουν το κέντρο της πόλης.