Skip to main content

Στη Βουλή προωθεί το Εργασιακό ο Λοβέρδος

Προς συζήτηση στη Βουλή στοχεύει να φέρει το Προεδρικό Διατάγματα, που αφορά στις εργασιακές σχέσεις, ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, θα καταθέσει την πρότασή του στη
Προς συζήτηση στη Βουλή στοχεύει να φέρει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, θα καταθέσει την πρότασή του στην κυβέρνηση.

«Δεν δέχομαι δημοκρατικές μομφές, να πάνε όλα στη Βουλή», δήλωσε o κ.Λοβέρδος βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου, όπου προηγούμενος πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό. Φαίνεται λοιπόν ότι τελικά και οι αλλαγές στο Εργασιακό θα περάσουν με νομοσχέδιο και όχι με Προεδρικό Διάταγμα.

Αύριο στις 4 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν οι αλλαγές στα εργασιακά στην ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του ΠαΣοΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αρχικά, υπό τη μορφή του Π.Δ., ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ήθελε να ενημερώσει για τις αλλαγές στα εργασιακά την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τώρα, όμως, υπό τη μορφή νομοσχεδίου, ο υπουργός θα πρέπει να ενημερώσει την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του υπουργείου, στο Προεδρικό Διάταγμα θα υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, οι οποίες θα σχετίζονται κυρίως με το χρόνο προειδοποίησης πριν την απόλυση.

Το Προεδρικό Διάταγμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα προβλέπει μειωμένη αποζημίωση έως και 50% εάν ο εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενο για την απόλυσή του από έναν έως τέσσερις μήνες νωρίτερα. Ο χρόνος προειδοποίησης εξαρτάται από τα έτη προϋπηρεσίας. Στις τελικές ρυθμίσεις αναμένεται, μάλιστα, ο ανώτατος χρόνος προειδοποίησης να αυξηθεί στους έξι μήνες.

Τελευταία ενημέρωση:21.14