Skip to main content

Στη δημοσιότητα δίνει ο Τραμπ επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στην επιστολή ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας του ζητά να προχωρήσει σε απτές ενέργειες για να ενισχύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη»

Μια επιστολή που του απηύθυνε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία αναφέρεται στη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης και τις προσπάθειες για την βελτίωση των σχέσεων της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσινγκτον έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ένα πολύ ωραίο γράμμα από τον πρόεδρο Κιμ της Βόρειας Κορέας. Επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος!» έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, στην οποία συνόδεψε την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν και την αγγλική μετάφρασή της.

Στην επιστολή αυτή ο Κιμ αναφέρει ότι η πρώτη συνάντησή του με τον Τραμπ και η κοινή δήλωση που υπέγραψαν στη Σιγκαπούρη πριν από έναν μήνα, ήταν «πράγματι η αρχή μιας βαρυσήμαντης πορείας». Εκφράζει επίσης την εκτίμησή του στον Τραμπ για τις προσπάθειες που καταβάλει για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και την πιστή εφαρμογή της κοινής δήλωσής τους.

Ο Κιμ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι «η ισχυρή βούληση, οι ειλικρινείς προσπάθειες και η μοναδική προσέγγιση» του ιδίου και του Τραμπ σε ό,τι αφορά τη μελλοντική σχέση των δύο κρατών «ασφαλώς θα καρποφορήσούν». Ταυτόχρονα όμως ζητά από τον Αμερικανό πρόεδρο να προχωρήσει σε απτές ενέργειες «για να ενισχύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 6 Ιουλίου.