Skip to main content

Στη φυλακή η 46χρονη που εξαπάτησε δεκάδες προσποιούμενη τη δικηγόρο

Η γυναίκα χρωστούσε πάνω από 1 εκατομμύριο για τον περσινό ΕΝΦΙΑ καθώς είχε αποκτήσει δεκάδες ακίνητα από τα θύματά της.

Στην φυλακή οδηγείται μετά την απολογία της η 46χρονη, που προσποιούμενη την δικηγόρο, φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους από το 2013 έως σήμερα, υποσχόμενη λύσεις σε χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, αποκομίζοντας οφέλη που φέρεται να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η 46χρονη απολογήθηκε στον ανακριτή για σωρεία κατηγοριών καθώς φέρεται ως αρχηγός κυκλώματος που μέσω διάφορων τρόπων, ακόμη και μέσω μέντιουμ, εντόπιζε ανθρώπους με χρέη. Σύμφωνα με την δικογραφία, η δήθεν δικηγόρος, στην πραγματικότητα ανεπάγγελτη, υποσχόταν πως «θα λύσει όλα τα προβλήματα» καθώς εμφανιζόταν ως ειδήμονας σε ζητήματα χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και «κόκκινων» δανείων. Από τα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει πως η 46χρονη έχει οφειλές στο Δημόσιο πάνω από 1.000.000 για τον περσινό ΕΝΦΙΑ καθώς φαίνεται να έχει αποκτήσει δεκάδες ακίνητα από θύματα της παράνομης ομάδας που εμπιστεύτηκαν την "δικηγόρο".

Μαζί με την αρχηγό του κυκλώματος στον ανακριτή απολογήθηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ο σύζυγος της, ένας επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ και μία γυναίκα που εμφανιζόταν ως σωματοφύλακας της αρχηγού, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.