Skip to main content

Στη Φρανκφούρτη ο Τσακαλώτος, για συνέδριο του Economist

Στο συνέδριο που διοργανώνει ο Economist στη Φρανκφούρτη θα μιλήσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών παρουσία εκπροσώπων των θεσμών.

Στη Φρανκφούρτη βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου θα μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει ο Economist με θέμα «Greece: A comeback to the financial markets?» (Ελλάδα: επιστροφή στις αγορές;).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο συνέδριο θα μετέχουν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Επίσης, στο συνέδριο θα πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι στα κλιμάκια των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Νικολά Τζιαμαρόλι (από τον ESM), το μέλος της Επιτροπής Σοφών της γερμανικής καγκελαρίας Λαρς Φελντ, το στέλεχος των Moody's Κόλιν Έλλις κά.

Χθες ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει το ζήτημα του χρέους, στο προσεχές Eurogroup. «Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (σ.σ. της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», εκτίμησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.