Skip to main content

Στη Λάρισα ο διεθνούς φήμης σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης

Εκτός από τους λάτρεις του σκίτσου την παρουσίαση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, μέλη και χορευτές παραδοσιακών χορών του συλλόγου.

Στη Λάρισα βρέθηκε ο γνωστός Θεσσαλονικιός τηλεοπτικός σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, όπου παρουσίασε τα βιβλία του Καρέ Καρέ Μαθήματα Σκίτσου.

Την παρουσίαση συνδιοργάνωσε ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός Εllopia Films USA μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο Πυθιωτών Λάρισας, «Οι Σελλοί του Ολύμπου».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι εκπομπές «καρέ καρέ» εκμάθηση σκίτσου του Δημήτρη Νικολαΐδη, ταξιδεύουν και στην Αμερική όπου από το ερχόμενο Σάββατο θα προβάλλονται στον τηλεοπτικό σταθμό της Νέας Υόρκης, NGTV (New Greek TV).

Ήδη σκίτσα του φιλοξενούνται στο μηνιαίο νεουορκέζικο περιοδικό Ellopia Press Magazine.

H απρόβλεπτη ακύρωση της παρουσίασης του στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας, αποτέλεσε και το έναυσμα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στον πολιτιστικό σύλλογο «Χορίαμβος». Πρόκειται για ένα πολυχώρο πολιτισμού, στο κέντρο της Λάρισας με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα.         

Εκτός από τους λάτρεις του σκίτσου την παρουσίαση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, μέλη και χορευτές παραδοσιακών χορών του συλλόγου. Τον Δημήτρη Νικολαΐδη καλωσόρισε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας, Θωμάς Αστερίου, ενώ σύντομο μήνυμα απεύθυνε εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού Εllopia Films USA, η διευθύντρια και δημιουργός της πολυβραβευμένης σειράς Mt Olympus, Aθηνά Κρικέλη.

Στον πολυχώρο παρευρέθηκαν και τηλεοπτικοί μαθητές του Δημήτρη Νικολαΐδη ένας εκ των οποίων, ο Ντίνος Τζίμουλας τον αιφνιδίασε ευχάριστα χαρίζοντάς του χειροποίητη πλακέτα από ξύλο, με το σύμβολο της σειράς βιβλίων του «καρέ καρέ» φτιαγμένο με πυρογράφο.

«Ο Δημήτρης Νικολαΐδης αποτελεί τον μοναδικό σκιτσογράφο με εθνική, αλλά και παγκόσμια τηλεοπτική παρουσία, μιας και οι εκπομπές του μεταδίδονται από ομογενειακά τηλεοπτικά κανάλια ανά τον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.