Skip to main content

Πωλήθηκε 6,6 εκατ το ακίνητο της Δομοτεχνικής στη Βασ.Ηρακλείου

Η Μηχανική Περιβάλλοντος απέκτησε σε πλειστηριασμό τα πολυώροφα που κατασκεύαζε η Δομοτεχνική. Αρχική σκέψη για τη δημιουργία ξενοδοχείου.

Η «Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε.» είναι η εταιρεία που τελικώς θα αξιοποιήσει τα ημιτελή δίδυμα κτίρια, που κατασκεύασε η «Δομοτεχνική», επί της οδού Βασ. Ηρακλείου, στο οικόπεδο που παλιά βρισκόταν το εργοστάσιο της σοκολατοποιίας Φλόκα.

Η «Μηχανική Περιβάλλοντος», μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στα περιβαλλοντικά έργα, απέκτησε σε πλειστηριασμό το συγκεκριμένο ακίνητο αντί ποσού 6,6 εκατ. ευρώ, με σκοπό να το αξιοποιήσει επενδυτικά, έχοντας σαν αρχική σκέψη τη δημιουργία ξενοδοχείου σε μία περιοχή που συγκαταλέγεται στα κοινώς λεγόμενα «φιλέτα» του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Μηχανικής Περιβάλλοντος κ. Σπύρος Κολοβός, η εταιρεία που δεν ασχολείται με τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία, πρόκειται να απευθυνθεί σε επιχειρήσεις που διαθέτουν εξειδίκευση προκειμένου το έργο να μελετηθεί με την εκπόνηση business plan, αλλά και για να υπάρξει υποστήριξη στα θέματα οργάνωσης και διαχείρισης της ξενοδοχειακής μονάδας. Εκτιμάται πάντως ότι στο ακίνητο μπορεί να δημιουργηθεί ξενοδοχείο δυναμικότητας έως και 300 κλινών.

Σε τούτη τη φάση, όπως είπε ο κ. Κολοβός, η «Μηχανική Περιβάλλοντος» δεν είναι σε θέση να δηλώσει κάτι περισσότερο, πέραν του ότι απέκτησε το μοναδικό νεόδμητο κτίριο που υπάρχει στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία, διαβλέποντας τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, έχει ενδιαφέρον για την απόκτηση, ενδεχομένως και άλλων κτηρίων πέριξ της περιοχής της Πλατείας Αριστοτέλους.

Για την ιστορία των «διδύμων» της Βασ. Ηρακλείου, να σημειωθεί ότι η έναρξη κατασκευής είχε καθυστερήσει για δυόμισι χρόνια επειδή η αρχαιολογική έρευνα είχε φέρει στο φως ευρήματα βυζαντινά. Η καθυστέρηση εκείνη και το πρόσθετο κόστος, είχαν μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις για την ιδιοκτήτρια τότε και κατασκευάστρια «Δομοτεχνική».

Περί το φθινόπωρο του 2012, οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν και πάλι. Σήμερα, στο οικόπεδο των 1.040 τ.μ., έχουν ανεγερθεί δίδυμες οκταώροφες πολυκατοικίες, με ενδιάμεσο αίθριο. Το έργο είναι προχωρημένο καθώς έχουν γίνει οι φέροντες οργανισμοί των κτιρίων.