Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Τσίπρας - Σχέδιο για σχολική στέγη Ευόσμου

Θα επισκεφτεί στις 10:00 το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο προκειμένου να κάνει ανακοινώσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή του Εύοσμου θα επισκεφθεί αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας.

Όπως είπε, από τη Θεσσαλονίκη αύριο θα εξαγγείλει σχέδιο για να αντιμετωπιστεί πρόβλημα σχολικής στέγης στον Εύοσμο, όπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι μαθητές κάνουν μαθήματα σε 11 κοντέινερ που αντικαθιστούν τα σχολικά κτήρια.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί αύριο στις 10:00 το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο προκειμένου μάλιστα να κάνει ανακοινώσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στο δήμο Ευόσμου είναι επί ποδός για την αναμενόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, «εμείς είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχτούμε και ο χώρος του κέντρου υγείας έχει ετοιμαστεί. Περιμένουμε να μας ενημερώσουν από το γραφείο του για την τελική του απόφαση».

Το συγκεκριμένο κέντρο υγείας είναι από τα μεγαλύτερα στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες, ενώ προσφάτως άρχισε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενώ ετοιμάζονται και δέκα περιφερειακά ιατρεία, που θα υπάγονται σ' αυτό.

Η ΝΔ

Η ενδεχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού πάντως συμπίπτει με την έναρξη αύριο του «Διημέρου Υγείας» που διοργανώνει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μήνας Υγείας».

Κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας, Βασίλη Οικονόμου, έχει ήδη προγραμματίσει επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιατρεία του ΠΕΔΥ, ενώ θα έχει συναντήσεις με επιστημονικούς συλλόγους και φορείς της υγείας στην περιοχή.

Στις 20.00 μάλιστα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 4), οργανώνεται η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση με τη συμμετοχή στελεχών από το χώρο της υγείας, όπου θα παρουσιαστούν και οι βασικές θέσεις της ΝΔ.

«Το πλαίσιο αρχών της ΝΔ για την υγεία» τιτλοφορείται η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης και κεντρικοί ομιλητές θα είναι τόσο ο κ. Οικονόμου, όσο και ο αναπληρωτής του, Ιάσωνας Φωτήλας.