Skip to main content

Αντιπροσωπεία από Σμύρνη έρχεται Θεσσαλονίκη στις 19 Φεβρουαρίου

Στην Αθήνα ο Γιάννης Μπουτάρης θα έχει επαφές με το υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 19 και 20 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία από τη Σμύρνη, με επικεφαλής τον δήμαρχο της τουρκικής πόλης, στη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος επιβεβαίωσε και τη συμφωνία μεταξύ των δύο λιμένων Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, όπως αποκλειστικά ενημέρωσε πρώτη η Voria.gr (δείτε εδώ).

Το Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και του Izmir Alsancak Port θα υπογραφεί στη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 8 Μαρτίου, στη Σμύρνη όταν και θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας - Τουρκίας, υπό την κοινή προεδρία Τσίπρα και του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιώργο Δημαρέλο, θα έχει επαφές στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη στο υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο θα συζητηθεί το θέμα της σύνδεσης με την Κρήτη αλλά και με τις Σποράδες και τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει.