Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο γκουρού της πληροφορικής Ιωσήφ Σηφάκης

Για τη διεθνή εμπειρία των clusters στον τομέα της Πληροφορικής θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, ο διεθνούς εμβέλειας επιστήμονας Ιωσήφ Σηφάκης

Για τη διεθνή εμπειρία των clusters στον τομέα της Πληροφορικής θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, ο διεθνούς εμβέλειας Έλληνας επιστήμονας Ιωσήφ Σηφάκης, ο οποίος θεωρείται γκουρού των νέων τεχνολογιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 το απόγευμα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, που είχε την πρωτοβουλία για την πρόσκλησή του, στο πλαίσιο του cluster των επιχειρήσεων software που οργανώνει αυτή την περίοδο στη Θεσσαλονίκη. Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2007 τιμήθηκε με το Βραβείο Τούρινγκ –θεωρείται ως το Νόμπελ της Πληροφορικής- από κοινού με τον Έντμουντ Κλαρκ και τον Έρνεστ Άλλεν Έμερσον, για τις εργασίες τους στον έλεγχο μοντέλων, μία μέθοδο τυπικής επαλήθευσης υλικού ή λογισμικού υπολογιστών. 

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση με θέμα «Business Angels & Startups Opportunities: Incentives for Investors» (Επιχειρηματικοί Άγγελοι & επενδυτικές ευκαιρίες για τα start ups: Κίνητρα για τους επενδυτές), την οποία διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 17:30 (5.30μ.μ.) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας και start ups επιχειρήσεων για την σημασία των επιχειρηματικών αγγέλων (business angels) στη χρηματοδότηση και την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής τους.

Παράλληλα θα παρουσιασθούν καλές πρακτικές στο εξωτερικό με έμφαση στα κίνητρα και στην εκπαίδευση των επιχειρηματιών που θέλουν να γίνουν επιχειρηματικοί άγγελοι προκειμένου και στην Ελλάδα να δημιουργηθεί από την Πολιτεία ένα αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο κινήτρων σε υποψήφιους επιχειρηματικούς αγγέλους που θα συμβάλλει στη εισροή υγιών ιδιωτικών κεφαλαίων σε καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα, συμβάλλοντας στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

 Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Επιχειρηματικών Αγγέλων της Τουρκίας (TBBA) και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN), κ. Baybars Altuntas, ο ιδρυτής της εταιρείας Angelou Economics & International Accelerator στο Όστιν του Τέξας των ΗΠΑ, κ. Άγγελος Αγγέλου, ο ιδρυτής της εταιρείας StartTech Ventures, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών «Yes for Europe» και ιδρυτής της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρης Τσίγκος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.