Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη ο Τσίπρας για Γιούνκερ κι Ανώτατο Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στην αναγόρευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν την προσεχή Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, οι εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου θα ξεκινήσουν περί τις 10.00 π.μ. και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις των Τσίπρα και Vučić, προς τα ΜΜΕ.

Έπειτα, περίπου στις 16.30 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, κ. Boyko Borisov, και θα ακολουθήσει Τριμερής Συνάντηση Κορυφής μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών και του Προέδρου της Σερβίας, κ. Vučić.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις των τριών ηγετών προς τα ΜΜΕ.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Τσίπρας θα παραβρεθεί και στην αναγόρευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, στις 20:00, και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται για δεύτερη φορά τη Θεσσαλονίκη μέσα σε έναν μήνα, αφού είχε βρεθεί ξανά στην πόλη κατά την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, στις 15 Ιουνίου.

Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα, του κ. Γιούνκερ, καθώς και του Σέρβου Προέδρου στην πόλη αναμένεται να είναι δρακόντεια.