Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Συνέδριο για την Προστασία Περιβάλλοντος

Θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου. Σύνεδροι από 15 χώρες θα παρουσιάσουν εργασίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

O Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν με το Πανεπιστήμιο Stevens Institute of Technology των ΗΠΑ το «14ο Διεθνές Συνέδριο για την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος» («Protection and Restoration of the
Environment ΧΙV»), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης.

Σύνεδροι από 15 χώρες θα παρουσιάσουν εργασίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που περιλαμβάνει τη διαχείριση υδατικών πόρων, ενέργειας, υγρών και στερεών αποβλήτων, αλλά και οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τιμηθεί ο Ομότιμος Καθηγητής και τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, για τη μακρόχρονη προσφορά του στις επιστήμες του περιβάλλοντος.

Το συνέδριο είναι ιδιαίτερο επίκαιρο για τον εξής λόγο: μας υπενθυμίζει ότι εν μέσω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης η προστασία και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, την οποία μπορούμε προσωρινά να παραβλέψουμε, αλλά βασική προϋπόθεση για ένα αξιοβίωτο μέλλον.

Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε ως ο πλέον κατάλληλος τόπος για τη διεξαγωγή ενός περιβαλλοντικού συνεδρίου, καθώς ενώ συγκεντρώνει όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα μιας μεγαλούπολης, βρίσκεται σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και υψηλής περιβαλλοντικής αξίας. Επιπρόσθετα, είναι σε μικρή απόσταση από τοποθεσίες εξαιρετικής σημασίας για την παγκόσμια πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά, όπως τα Στάγειρα, η πατρίδα του Αριστοτέλη, ο Όλυμπος και το Άγιο Όρος.

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική και οι εργασίες του είναι ανοιχτές στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο: http://pre14.civil.auth.gr .

Δείτε το πρόγραμμα εδώ