Skip to main content

Στη Βιέννη Μπουτάρης και Πέγκας για προώθηση της Θεσσαλονίκης

Οι Αυστριακοί στο παρελθόν λόγω της οδικής σύνδεσης επισκέπτονταν μαζικά την πόλη μας και αυτό μπορεί να επαναληφθεί, τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Νούμερο ένα προορισμός για διακοπές είναι η Ελλάδα για εκατοντάδες Βιεννέζους, όχι όμως τα τελευταία χρόνια και η Θεσσαλονίκη, όπως έγινε αντιληπτό από την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα και του Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Κούβελα.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Βιέννη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων, της βραβευμένης δράσης του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου, που στοχεύει στην προβολή της πόλης, ως τουριστικού προορισμού.

Η επίσημη παρουσίαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Plaza, παρουσία ξένων τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων φορέων της Βιέννης. Ακολούθησαν B2B συναντήσεις με Έλληνες επαγγελματίες που ταξίδεψαν στην περιοχή στο πλαίσιο της 17ης συνάντησης της Διπλωματίας των Πόλεων. Συγκεκριμένα, στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 40 άτομα από τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, τουριστικούς και άλλους οργανισμούς, καθώς και εταιρείες που έχουν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για τον τουρισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η Ελληνίδα Πρέσβης, Χρυσούλα Αλιφέρη, η Διευθύντρια του ΕΟΤ, Ελένη Μελιτά και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

«Η Θεσσαλονίκη αλλά και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει  όλα εκείνα τα στοιχεία: σημαντικά αξιοθέατα, κουλτούρα, μνημεία, ιστορία και φυσικά μέρη για να διασκεδάσει κανείς, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Αυστριακών. Είναι μια πόλη που περπατιέται, μια πόλη νεανική, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει αξέχαστες εμπειρίες», τονίζει ο Σπύρος Πέγκας και προσθέτει: «Ο μέσος Αυστριακός λατρεύει την Ελλάδα. Επιδίωξή μας με το ταξίδι αυτό, ήταν να φέρουμε πίσω στην Θεσσαλονίκη όσους περισσότερους μπορούμε. Οι Αυστριακοί στο παρελθόν, λόγω της οδικής σύνδεσης, επισκέπτονταν μαζικά την πόλη μας. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί και γι’ αυτό είμαστε εδώ».

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και η εταιρεία Tourism Plus του Νίκου Σαπουντζή, ενώ χορηγός και για τη συγκεκριμένη δράση της Διπλωματίας των Πόλεων ήταν η Aegean.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Βιέννη, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης και συναντήθηκαν με την Ελληνίδα Αντιδήμαρχο, Μαρία Βασιλάκου, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο Εβραϊκό Μουσείο της Βιέννης.