Skip to main content

Στυλιανίδης: Δικαιώθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή για το βέτο στην ΠΓΔΜ

Η κυβέρνηση τότε ανέλαβε μεγάλο πολιτικό κόστος διότι είχε το ανάστημα να βλέπει όχι τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιέ, ανέφερε.

Η κυβέρνηση Καραμανλή δικαιώθηκε για το βέτο το 2008 στην ΠΔΓΜ, δήλωσε ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, συμπληρώνοντας ότι η θέση της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε τότε, ήταν γόνιμη, σαφής και ρεαλιστική.

Αναφερόμενος στο βέτο που πρόβαλε η τότε κυβέρνηση στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή τότε ανέλαβε μεγάλο πολιτικό κόστος διότι είχε το ανάστημα να βλέπει όχι τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές». Ακόμη, εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με τη στάση της να αποδείξει έμπρακτα ότι ενστερνίζεται την αντίληψη του αλληλοσεβασμού και της καλής γειτονίας.

Σε ερώτηση για τον «νόμο Γαβρόγλου» ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει υπουργός Παιδείας, εκτίμησε ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει βάλει την όπισθεν» και συμπλήρωσε ότι «σε μια εποχή που ο κόσμος τρέχει συνδέοντας τη γνώση με την αγορά εργασίας, ο συγκεκριμένος νόμος κλίνει, συρρικνώνει και μαραζώνει το ελληνικό πανεπιστήμιο λες και βγήκαμε μόλις από τη δικτατορία».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία υπογράμμισε ότι «η χώρα μας πρέπει να μάθει διπλωματικά να κεφαλαιοποιεί τη συνέπεια και την αφοσίωσή της στις συμμαχίες της κατοχυρώνοντας την γεωπολιτική της υπεραξία».

Τέλος, μιλώντας για την Θράκη, υποστήριξε ότι «είναι το μεγάλο θύμα της κρίσης» και σημείωσε ότι «αλλοιώνεται καθημερινά η πληθυσμιακή ισορροπία».