Skip to main content

Στην 1η Εμπορική και Πολιτιστική Έκθεση Σμύρνης ο δήμος Θεσσαλονίκης

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στην Expo Aegean - Σμύρνη 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-18 Απριλίου.

Τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στην 1η Εμπορική-Τουριστική και Πολιτιστική Έκθεση (Expo Aegean - Σμύρνη 2016) ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2016 στη Σμύρνη, με πρωτοβουλία του δήμου Καρσίγιακα και με τη συμμετοχή ΟΤΑ, Επιμελητηρίων, επιχειρήσεων παραγωγής εμπορίου και μεταποίησης, βιοτεχνιών, συνεταιρισμών, ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων από όλη την Ελλάδα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πάρει μέρος μέσω της λειτουργίας περιπτέρου στο οποίο θα γίνεται η προβολή βίντεο της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα διανέμονται στους επισκέπτες, χάρτες και τουριστικά έντυπα με πληροφοριακό υλικό για την πόλη.

Επισημαίνεται ότι η έκθεση θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επιμελητηρίου Λέσβου και υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Ελληνοτουρκικού Επιμελητήριου Βορείου Ελλάδος, της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης και του Επιμελητηριακού Ομίλου Νήσων Ελλάδος.

Ο Δήμος Καρσίγιακα της Σμύρνης έχει πληθυσμό 800.000 κατοίκων, ενώ στους όμορους δήμους κατοικούν περισσότεροι από 5.000.000 άνθρωποι. Η έκθεση θα εκτείνεται σε ένα χώρο 8.000 τετραγωνικών μέτρων, στον οποίο αναμένεται να στηθούν περί τα 100 περίπτερα. Οι επισκέπτες υπολογίζονται σε 70.000 άτομα, γεγονός που καθιστά την έκθεση ένα ιδανικό βήμα για την εξωστρέφεια και την ενίσχυση των εξαγωγών στην Τουρκία. Παράλληλα, δίνεται η αφορμή πολιτιστικών ανταλλαγών, καθώς στο πλαίσιο της Expo Aegean - Σμύρνη 2016 θα διοργανωθούν συναυλίες και δρώμενα με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, τονίζει ότι σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων της χώρας, ο δήμος Θεσσαλονίκης στέκεται αλληλέγγυος, ενδυναμώνοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις της πόλης μας με τη Σμύρνη.