Skip to main content

Στην Αδριανούπολη Ευρωπαίοι δικηγόροι για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Την αποστολή Ευρωπαίων δικηγόρων παρατηρητών του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE), με συμμετοχή και της ελληνικής αντιπροσωπείας, προς το σκοπό διασφάλισης της τήρησης των απαιτήσεων του διεθνούς δικαίου για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, ανακοίνωσε από Ορεστιάδα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός.

Ειδικότερα, συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Δημήτρης Βερβεσός γνωστοποίησε το περιεχόμενο της επιστολής - παρέμβασης του προέδρου του CCBE, Antonín Mokrý, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται για διάστημα πλέον των 3 μηνών στις φυλακές της Αδριανούπολης, καθώς εξαγγέλλεται άμεσα η αποστολή Ευρωπαίων δικηγόρων παρατηρητών του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης, με συμμετοχή και της ελληνικής αντιπροσωπείας, προς το σκοπό διασφάλισης της τήρησης των απαιτήσεων του διεθνούς δικαίου στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Παράλληλα, στην πανηγυρική έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, που άνοιξε ο οικοδεσπότης Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας δια της προέδρου του Άννας Μεμετζή, παραβρέθηκαν οι γονείς του κρατούμενου Έλληνα αξιωματικού, Δημητρίου Κούκλατζη, που έλαβαν τον λόγο και ευχαρίστησαν την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για την πρωτοβουλία αυτή και για λογαριασμό της οικογένειας του Άγγελου Μητρετώδη.

Ακόμη, την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η ιστορική χορωδία του ΔΣΑ υπό την διεύθυνση του μαέστρου και συναδέλφου Δημητρίου Καρούζου.