Skip to main content

Στην αποπομπή του Φίλη επιμένει ο Σάββας Αναστασιάδης

Με νέα επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητεί εκ νέου την αποπομπή του Ν. Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητεί την αποπομπή του Νίκου Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας, απέστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.

Όπως εξηγεί σε αυτή ο κ. Αναστασιάδης, κατά τη δημόσια τοποθέτησή του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Αρμενίας, ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την τεκμηριωμένη αλήθεια της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Μετά από αυτή την εξέλιξη, αν ο κ. Φίλης είχε την απαραίτητη ευθιξία και το πολιτικό ήθος, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί», προσθέτει ο ίδιος, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τον παύσει από τα καθήκοντά του.

Διαφορετικά, συνεχίζει ο κ. Αναστασιάδης απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, «αποδεικνύεται ότι εμπαίζετε κι εμάς τους Ποντίους και όλο τον Ελληνικό λαό». «Αυτό δε θα περάσει», ξεκαθαρίζει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,  

Με δημόσια τοποθέτηση σας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο της Αρμενίας, αποδεχθήκατε την τεκμηριωμένη αλήθεια της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Όμως, ο αρνητής της ιστορίας και απειλών τη θρησκεία , υπουργός παιδείας κ. Φίλης,  τον οποίο εσείς ο ίδιος τοποθετήσατε , εμμένει στις ανιστόρητες θέσεις του και παραμένει στη θέση του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη , αν ο κ. Φίλης είχε την απαραίτητη ευθιξία και το πολιτικό ήθος, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Επειδή όμως , από ότι φαίνεται αυτά είναι άγνωστα στον κ. Φίλη και δεν τα διαθέτει, οφείλετε εσείς κ. Πρωθυπουργέ να τον παύσεται από τα καθήκοντα του.

Διαφορετικά αποδεικνύεται ότι εμπαίζετε κι εμάς τους Ποντίους και όλο τον Ελληνικό λαό. Αυτό δε θα περάσει».