Skip to main content

Στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Με ποιους θα συναντηθεί

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σημερινών συνομιλιών αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που άπτονται της οικονομίας.

Οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος, η έξοδος από τα μνημόνια αλλά και η «επόμενη μέρα», θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 10:50, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σημερινών συνομιλιών αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που άπτονται της οικονομίας. Επίσης, αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα: της αναπτυξιακής τροχιάς της οικονομίας, της περαιτέρω αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων και του «πακέτου Γιούνκερ», καθώς και της πορείας για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, που πλέον δεν αμφισβητείται από κανέναν εκ των θεσμών, όπως έχει τονίσει η κυβέρνηση.

Πέραν της οικονομίας, στη συζήτηση Τσίπρα-Γιούνκερ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και ζητήματα των περιφερειακών εξελίξεων (Τουρκία και Δυτικά Βαλκάνια), των ευρωτουρκικών σχέσεων καθώς και του προσφυγικού.

Νωρίτερα, στις 10:00, θα έχει προηγηθεί συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό και τις δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων. Το απόγευμα, στις 17:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.