Skip to main content

Με τιμές αρχηγού κράτος έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Το Αναστάσιμο Φως θα ξεκινήσει το ταξίδι του ώστε να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσει περίπου στις 22.00.

Με τιμές αρχηγού κράτους πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Αγίου Φωτός με ειδική πτήση από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα.

Το Άγιο Φως συνόδευαν τέσσερις Εύζωνες, ενώ στον χώρο του αεροδρομίου, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών και επισήμων. 

«Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελληνική Κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές. Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης -σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις- πέρα από εθνικότητα και φυλή. Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, που ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά.

Το Αναστάσιμο Φως θα ξεκινήσει το ταξίδι του ώστε να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσει περίπου στις 22.00.