Skip to main content

Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου: Διευρύνεται η ελληνοτουρκική συνεργασία

Η συνάντηση μεταξύ του του υπουργού Νίκου Κοτζιά και του Τούρκου ομολόγου του θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών στις 14.00.

Με φόντο το προσφυγικό και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις αυαξανόμενες ροές από την Τουρκία, συναντάται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δύο πολιτικοί θα προετοιμάσουν το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας που θα γίνει την Τρίτη στη Σμύρνη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών στις 14.00. Μετά το πέρας της κατ΄ ιδίαν συνάντησης του κ. Κοτζιά με τον κ. Τσαβούσογλου, στο υπουργείο Εξωτερικών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

«Δεδομένων των περιφερειακών προκλήσεων, η διεύρυνση της συνεργασίας μας έχει γίνει ολοένα και σημαντικότερη» δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στο Βήμα, η οποία θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Κυριακής.

Ο κ. Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου πραγματοποιείται μετά από τη σειρά επαφών που είχε στην Αθήνα ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.