Skip to main content

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αύριο τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα προσέλθουν την Τετάρτη και τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το δσ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μετά τη σημερινή ακρόαση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργ

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα προσέλθουν την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα και τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μετά τη σημερινή ακρόαση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Σχετικό αίτημα διατύπωσαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε δεκτό από την πρόεδρο της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου οι βουλευτές να διαμορφώσουν άποψη για τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ανεξάρτητης αρχής, που οδήγησαν στην αποπομπή των μελών του ΔΣ, οι οποίοι απάντησαν με καταγγελίες κατά του προέδρου ότι ακολουθούσε τις οδηγίες της Eurostat.

Η κ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να κληθεί στην Επιτροπή και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εφόσον, όπως είπε, κατατεθεί σχετικό γραπτό αίτημα από τα δύο πέμπτα των βουλευτών, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Την πρόταση κατέθεσαν το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη και Κώστα Γείτονα που έκαναν λόγο για προσπάθεια πρόωρης εξεταστικής επιτροπής.

«Στατιστικώς, η Στατιστική μας υπηρεσία ρέπει προς την αλχημεία. Πρώτα έκανε κουμάντο στο «μαγείρεμα» ο κ. Αλογοσκούφης, τώρα από ό,τι φαίνεται οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.