Skip to main content

Στην Κορυτσά ο νομάρχης Ιωαννίνων

Στην ημερίδα που έγινε χθες στην Κορυτσά, για το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας ΙPA «Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013», παρέστη ο νομάρχης Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Στην ημερίδα που έγινε χθες στην Κορυτσά, για το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας ΙPA «Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013», παρέστη ο νομάρχης Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Καχριμάνης συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, ενώ την ημερίδα διοργάνωσαν η Νομαρχία Καστοριάς με την Υπερνομαρχία Κορυτσάς, με την υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο νομάρχης τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων έχει την πρόθεση και τις δυνατότητες να αναπτύξει συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα και με την Υπερνομαρχία Κορυτσάς, υπογραμμίζοντας τις διαχρονικές σχέσεις που υπήρχαν ανάμεσα στις δύο περιοχές και ιδιαίτερα με αυτή της Μοσχόπολης.

Ο κ. Καχριμάνης πρότεινε τη διεξαγωγή αντίστοιχης ημερίδας και στο Αργυρόκαστρο, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί στη συνέχεια. Η πρότασή του έγινε αποδεκτή από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και την παριστάμενη Υπουργό Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της Αλβανίας.

Μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας ο νομάρχης επισκέφτηκε την Υπερνομαρχία Κορυτσάς, όπου είχε συνάντηση με τον υπερνομάρχη κ. Ηλία Μίλο, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.