Skip to main content

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης το ηλιακό σκάφος των Πρεσπών

Έτοιμη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μεγάλη εκδήλωση της ηλεκτροκίνησης της Κυριακής στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Έπιασε Θεσσαλονίκη το ένα από τα ηλιακά σκάφη των Πρεσπών, που θα μπορέσουν να δουν από κοντά όσοι αποφασίσουν να μεταβούν την Κυριακή στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώνεται η εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Voltάρω».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, επέβλεψε προσωπικά τη μεταφορά του σκάφους, που είναι τύπου καταμαράν, αλλά κινείται με ηλιακή ενέργεια και την τοποθέτησή του στη Νέα Παραλία.

Η σημαντική εκδήλωση της Κυριακής θα εξελιχθεί στο τμήμα της παραλίας της Θεσσαλονίκης από τις ομπρέλες Ζογγολόπουλου, μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 19.30.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκτός από τα εκθέματα, που είναι καινοτόμα, πρωτοποριακά και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα είναι παραπάνω από θετικό, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε κληρώσεις για δώρα, όπως για ένα ηλεκτρικό πατίνι ισορροπίας Rover Droid, αξίας 380 ευρώ.

Στόχος της εκδήλωσης, που έχει ως κεντρικό θέμα την ηλεκτροκίνηση, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στην εκδήλωση, που έχει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, εξερευνήσουν και ανακαλύψουν μια μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφορά, που περιλαμβάνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και σκάφη.