Skip to main content

Στην πρόσληψη 434 ατόμων στην Καθαριότητα προχωρά ο Δ. Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει τμηματικά στην πρόσληψη 434 ατόμων, οι οποίοι πέτυχαν και είναι στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ

Με τους επιτυχόντες από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ θα επιχειρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε, μέσα σε μια μέρα, στη Διεύθυνση Καθαριότητας, από την αποχώρηση 414 ατόμων με δικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την Καθαριότητα Λάζαρο Ζαχαριάδη, «θα προχωρήσει ο δήμος στην πρόσληψη 434 ατόμων, οι οποίοι πέτυχαν και είναι στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, παρόλο που στις 19 Ιουλίου δικάζεται η κύρια αγωγή των 414 ατόμων, που δεν δικαιώθηκαν».

Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν να ενημερώνουν τμηματικά τα άτομα να προσέλθουν στη Διεύθυνση, προκειμένου να περάσουν την απαραίτητη εκπαίδευση και να ξεκινήσουν δουλειά.

«Η δικαστική απόφαση για τους 414 συμβασιούχους – παρατασιούχους μπορεί να αργήσει 3 -4 μήνες. Επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω το αποτέλεσμα της απόφασης, εγώ πρέπει να μεριμνήσω για την πόλη. Θα καλεστούν να πιάσουν δουλειά τμηματικά οι 434 εργαζόμενοι που πέτυχαν στους πίνακες του ΑΣΕΠ. Επιπλέον για άλλα 80 άτομα θα γίνει κλήρωση επειδή ισοψηφούν», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.  

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Διεύθυνση Καθαριότητας, 809 μόνιμοι υπηρετούντες, έχουν δικαιωθεί 172 άτομα παρατασιούχοι και συνεχίζουν να εργάζονται άλλοι 72 με ασφαλιστικά μέτρα.  

«Όταν έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι 414 εργαζόμενοι, μέσα σε μια μέρα, μειώθηκε η δύναμη της Διεύθυνση Καθαριότητας, κατά το ένα τρίτο», τόνισε.

Αυτό ανάγκασε τον κ. Ζαχαριάδη να προχωρήσει σε τροποποίηση των προγραμμάτων στην αποκομιδή της Καθαριότητας.
 
«Δώσαμε κύριο βάρος στην μπλέ και πράσινη γραμμή και ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραλία και στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει θέμα, έχω ζητήσει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από τους δημότες», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή για το εάν θα ασκήσει έφεση επί της δικαστικής απόφασης, που δικαίωνε 193 συμβασιούχους - παρατασιούχους οι οποίοι διεκδικούσαν τη μονιμοποίησή τους.

Οι 193 δικαιώθηκαν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που εκδόθηκε στις αρχές του Ιουνίου.