Skip to main content

Μητσοτάκης από Τεχνόπολη: Να γίνει η Β. Ελλάδα πόλος καινοτομίας (vid)

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης - Μήνυμα στήριξης του ιδιωτικού τομέα και των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει πράξη με τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και δη των καινοτόμων επιχειρήσεων.

«Όραμά μου για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι να καταστεί η περιοχή πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, παγκόσμια ανταγωνιστικός», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, που σήμερα υπονομεύεται και αυτός από τις υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, θα πρέπει τα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, χωρίς καμία δυσκολία, να μπορούν να συνδεθούν με την αγορά εργασίας, κάτι το οποίο εμποδίζουν σήμερα οι επιλογές του υπουργού Παιδείας. Πρέπει να συγκεντρώσουμε τη δύναμη πυρός των ερευνητικών προγραμμάτων στην εφαρμοσμένη έρευνα. Πρέπει να θεσμοθετηθεί η μεταφορά τεχνογνωσίας από τα πανεπιστήμια στην αγορά, ώστε και οι καθηγητές των ΑΕΙ να μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων για entry investors ενώ είπε, υπάρχει επίσης ανάγκη για ένα νομοθετικό πλαίσιο, που συνολικά θα απλοποιεί τις αδειοδοτήσεις ενώ παράλληλα θα πρέπει να εισαχθούν αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου και εργασίας.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στην Τεχνόπολη ο πρόεδρος της εταιρείας και πρόεδρος του ΣΕΠΕ κ. Τάσος Τζήκας, παρόντος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευσαν ο γραμματέας ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, η βουλευτής και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ Βίκυ Ευταξά, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ Κωστής Καγκελίδης, ο πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας Παντελής Αγγελίδης και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του κλάδου πληροφορικής και νέων τεχνολογιών.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε δύο καινοτόμες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, τη «Nanotypos» και τη «Μαυρογένης.