Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΑΣΘ χάρισε έναν χαρτοκόπτη στον υπουργό Μεταφορών, λέγοντας του πως είναι «Για την τομή που κάνατε».

Εγκαταστάθηκε η νέα διοίκηση στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), που διαδέχεται το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης(ΣΑΣΘ). Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έφθασε λίγο πριν τις 12 στα γραφεία του Οργανισμού από κοινού με τον πρόεδρο του νέου φορέα, Κωνσταντίνο Αμπατζά.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιάννης Παλαιστής καλωσόρισε τον νέο και δήλωσε πως είναι στη διάθεση της νέας διοίκησης για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο υπουργός τόνισε πως από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή των νέων παρεμβάσεων και ευχήθηκε καλή δουλειά στην νέα διοίκηση, ενώ πρόσθεσε πως έχουν διασφαλιστεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του παλιού ΣΑΣΘ, των οποίων η καταβολή εκκρεμεί και αναμένεται να αποδοθούν εντός των ημερών.

Ακόμη, τόνισε ότι «ο ΟΣΕΘ έχει πολλή δουλειά να κάνει, και σε σχέση με τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, που σε δύο χρόνια ξεκινά δοκιμαστικά». Όπως πρόσθεσε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο ΟΣΕΘ θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΘ, κάτι που δεν συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατά τον ίδιο, η αναβάθμιση της τηλεματικής, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η επιστροφή χρημάτων, όταν υπάρχουν ρέστα κατά την έκδοση εισιτηρίων πάνω στο λεωφορείο, είναι θέματα που το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕΘ πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.

Ο κ. Παλαιστής χάρισε στον κ. Σπίρτζη έναν χαρτοκόπτη, λέγοντας του πως είναι "Για την τομή που κάνατε" και ένα βιβλίο στον νέο πρόεδρο, τον κ. Κωνσταντίνο Αμπατζά.Κατόπιν, ο κ. Αμπατζάς, σε σχετική ερώτηση της Voria.gr, δήλωσε πως η νέα διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα στις νέες παρεμβάσεις, με πρώτη απ' όλες την δυνατότητα άμεσου ελέγχου του νέου ΟΑΣΘ, η οποία θα εξασφαλιστεί με την κατάθεση σχετικού ΦΕΚ. Ύστερα, και εντός του Αυγούστου, σύμφωνα με τον κ. Αμπατζά θα ξεκινήσει η εφαρμογή παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η αλλαγή των εκδοτικών μηχανημάτων και η θέσπιση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ