Skip to main content

Στην τελική ευθεία για να κλείσει η πώληση της χρονιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η short list των βασικών υποψηφίων για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες αναφορικά με το θέμα της πώλησης της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας, της Εθνικής Ασφαλιστικής, ξεκινά σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται σε γνώση της Voria.gr αρμοδίως, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η short list των βασικών υποψηφίων. Και δεν θα αποτελείται από δύο προσφορές, όπως όλοι πιστεύουν και περιμένουν, αλλά από τρεις!

Συγκεκριμένα, εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου, η λίστα θα αποτελείται από δύο κινεζικές και μια (ελληνο)αμερικανική εταιρεία. Στη βάση μιας στοιχειώδους ομογενοποίησης, που έγινε και βεβαίως των οικονομικών προσφορών που κατατέθηκαν. Οι σύμβουλοι φέρεται να κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν απέκλειαν τον τρίτο, θα είχαν πρόβλημα. Κι αυτό γιατί η προσφορά του παρέμενε ανταγωνιστική.

Στο μεταξύ, για την περίπτωση υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, από πολλές πλευρές και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό για την (ελληνο)αμερικανική προσφορά έχει στείλει ενισχυτικη επιστολή έως και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορν Ρος, ενώ άμεση είναι και η εμπλοκή του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα.

Βεβαίως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι μέχρι να υπουργοποιηθει, ο κ. Ρος ήταν «βαριά» επενδεδυμένος στην Ελλάδα- αλλά και στην Κύπρο. Συνεπώς, έχει καλή εικόνα της ελληνικής οικονομικής και επιχειρηματικής κατάστασης, χωρίς να χρειάζεται να «μεσολαβήσουν» τρίτοι για να τον ενημερώσουν για πρόσωπα και πράγματα. Κι αυτό κρίνεται ως πολύ σημαντικό...