Skip to main content

Τρέχει ο δήμος για να λειτουργήσει το πρώην Maison Crystal

Προς έγκριση ο κανονισμός διάθεσης κοινοχρήστου χώρου στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Maison Crystal και των περιπτέρων στη Νέα Παραλία.

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προχωρήσει η εκμίσθωση, για την καλοκαιρινή περίοδο, του παλιού Maison Crystal, στην περιοχή της νέας παραλίας, θα επιδοθεί το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο δημοτικό αναψυκτήριο, στα μέσα του Ιανουαρίου, η δημοτική αρχή επίσπευσε τις διαδικασίες για να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και μια εξαετία.

Την Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί ο κανονισμός διάθεσης κοινοχρήστου χώρου στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Maison Crystal και των περιπτέρων στη Νέα Παραλία.  

Η κανονιστική ρυθμίζει το καθεστώς ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, που στο παρελθόν είχε ξεσηκώσει διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα με την κανονιστική, στον περιβάλλοντα χώρο του αναψυκτηρίου(πρώην «Maison Crystal») με πρόσωπο προς την παραλία, επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Το μέγιστο εμβαδόν που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα θα καθοριστεί βάσει της δυναμικότητας της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης μαζικής εστίασης που πρόκειται να λειτουργήσει στο ακίνητο. Το τμήμα του περιβάλλοντα χώρου με πρόσωπο προς την οδό Μ. Αλεξάνδρου δύναται να διατεθεί με σκοπό τη χρήση του ως χώρου στάθμευσης των πελατών του καταστήματος.

«Μετά τη φωτιά έγινε αυτοψία στον χώρο και δεν διαπιστώθηκαν πολλές ζημιές. Μετά το δημοτικό συμβούλιο, θα αναμένουμε την έγκριση και της Αποκεντρωμένης για να βγει στον αέρα ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου», είπε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η διαγωνιστική διαδικασία για τα υπόλοιπα περίπτερα της Νέας Παραλίας.  Από τα οκτώ γυάλινα περίπτερα της παραλίας, θα εκμισθωθούν τα έξι, ενώ η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα επιτραπεί στα τέσσερα.

Συγκεκριμένα, τραπεζοκαθίσματα θα αναπτυχθούν στα περίπτερα που βρίσκεται:

στον Κήπο της Μεσογείου (μόνο στο ντεκ που υπάρχει στον χώρο),
στον Κήπο των Ρόδων (σε τμήμα του χώρου που είναι περίκλειστος με περσίδες,
στον Κήπο του Νερού και
στο διπλανό περίπτερο επίσης στον Κήπο του Νερού με τη χρήση ψηλών σκαμπό και αντίστοιχου ύψους τραπεζιών.

Δεν θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα στα περίπτερα που βρίσκονται στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου και στον Κήπο των Εποχών.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης κρατάει το γυάλινο περίπτερο στον Κήπο των Γλυπτών, που θα το χρησιμοποιεί για δράσεις πολιτισμού, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, ενώ θα διαθέσει για λόγους κοινωνικής πολιτικής το αναψυκτήριο που βρίσκεται στο πάρκο της Άμμου στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ» για χρονικό διάστημα τριών ετών.