Skip to main content

Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση των αδειών - Το πρωί η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση των νέων καναλαρχών και του συνολικού τιμήματος που κατέλαβαν για τις 4 άδειες αναμένεται να γίνει το πρωί με κυβερνητική ανακοίνωση.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης με την ανακοίνωση και των αποτελεσμάτων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης η μαραθώνια διαδικασία συνεχιζόταν ομαλά ενώ λίγο νωρίτερα κατέφθασε στην πύλη της ΓΓΕΕ το catering με το βραδινό μενού για τα οκτώ υποψήφια σχήματα και την επιτροπή. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαν «κλειδώσει», σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοχοι των τριών αδειών και απομένει ακόμη μία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά τα σενάρια, ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στη δημοπρασία είναι:

- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
- ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
- ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
- DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
- ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
- ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
- ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Να σημειωθεί ακόμη πως από το πρωί υπήρξαν συνεχείς επιδόσεις ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες θυροκολλήθηκαν από δικαστικούς επιμελητές στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και αφορούν είτε τη διαδικασία της δημοπρασίας είτε τους ίδιους τους επιχειρηματίες στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου (δείτε εδώ).