Skip to main content

Στην τελική ευθεία της μεγάλης εξόδου στις αγορές η Ελλάδα

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο νέος τίτλος θα είναι επταετής και θα επιχειρήσει να «αξιοποιήσει» προς όφελος της Ελλάδας το καλό κλίμα στις αγορές.

Στο Παρίσι για τις ανάγκες προώθησης της ομολογιακής έκδοσης που ετοιμάζεται για το τέλος Ιανουαρίου βρέθηκε κλιμάκιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του ήταν ο απερχόμενος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στ. Παπαδόπουλος, ο οποίος με αυτή την έκδοση θα κλείσει τον κύκλο του στον Οργανισμό. Ως γνωστόν αποχωρεί για να αναλάβει θέση στην JP Morgan, με αρμοδιότητα την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο νέος τίτλος θα είναι επταετής και θα επιχειρήσει να «αξιοποιήσει» προς όφελος της Ελλάδας το καλό κλίμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται γενικά στις αγορές, το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα για τη χώρα μας, όπως προκύπτει με βάση τις αποδόσεις των ομολόγων της. Σε ορισμένες περιπτώσεις διαμορφώνονται στα προ της κρίσης επίπεδα.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή αφορά στο ποιος θα διαδεχθεί τον κ. Παπαδόπουλο στη θέση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι «βρέθηκε ο αντικαταστάτής του» αλλά δεν κανείς ως σήμερα δεν τον έχει κατονομάσει. Προφανώς επειδή είναι νωρίς.