Skip to main content

Στην τυποποίηση λαδιού και ελιάς στρέφεται ο Συνεταιρισμός Σουρωτής

Η αλλαγή του επιχειρηματικού σχεδιασμού προκύπτει μετά την εξαγορά των μετοχών του ΑΣΣ στη Σουρωτή ΑΕ από τον Ιβάν Σαββίδη.

Αρχικά στην τυποποίηση λαδιού και ελιάς, και σε δεύτερο χρόνο στην απόσταξη θα επικεντρωθεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής μετά την αγορά του μετοχικού του κεφαλαίου στη Σουρωτή ΑΕ από τον Ιβάν Σαββίδη.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του Α.Σ.Σ., όπου θα συζητηθούν λεπτομερώς ο επιχειρηματικός σχεδιασμός όπως και η τροποποίηση καταστατικού του συνεταιρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συνήλθε η τριμελής επιτροπή του Δ.Σ. του Α.Σ.Σ. για τη διεξαγωγή της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών σε κλειστό φάκελο και πλέον των νομιμοποιητικών εγγράφων για τη συμμετοχή στην πλειοδοτική διαδικασία απόκτησης από τους ενδιαφερομένους των 702.471 μετοχών της ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ που κατέχει ο Α.Σ.Σ. (δείτε εδώ).

Μετά την κατάθεση μίας προσφοράς με τιμή πώλησης 1,05 ευρώ ανά μετοχή για το σύνολο των μετοχών, ήτοι με συνολικό τίμημα 737.594,55€, και λόγω μη προσέλευσης άλλου ενδιαφερομένου, ο πλειοδοτικός διαγωνισμός κατακυρώθηκε υπέρ του ομίλου του έλληνα επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.