Skip to main content

Στήριξη ΑΔΕΔΥ στην απεργία των εργαζομένων στις Περιφέρειες

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες των Γ. Γ. Περιφέρειας της χώρας εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες των Γ. Γ. Περιφέρειας της χώρας, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, καλεί τις ομοσπονδίες - μέλη της ΑΔΕΔΥ- να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στην απεργιακή συγκέντρωση, δεδομένου, όπως αναφέρει, ότι «οι αναγκαστικές μετατάξεις, ως στοιχείο «μεταρρυθμίσεων», ανοίγουν ένα νέο αρνητικό κεφάλαιο στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο, που η γενίκευσή του είναι προ των πυλών, για ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων και υπηρεσιών που πρόκειται να υλοποιηθούν παρόμοια σχέδια».

Όπως, εξάλλου, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση, διάλογος ή συμμετοχή των εργαζομένων, ζητούνται αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις, χωρίς την κατάρτιση Οργανισμών και τον προσδιορισμό οργανικών θέσεων, αποδεικνύει την προχειρότητα, την ανορθολογικότητα και προμηνύει το λειτουργικό χάος που θα επακολουθήσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πειραματισμού, τονίζεται, το σχέδιο Καλλικράτης, «ενός απαράδεκτου προτύπου μεταβολής των εργασιακών σχέσεων, απόλυσης χιλιάδων συμβασιούχων που υποβαθμίζει και αφαιρεί δικαιώματα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά των εργαζομένων, στο βωμό της κυβερνητικής πολιτικής και των επιλογών του μνημονίου».