Skip to main content

ΗΠΑ για απελάσεις: Στηρίζουμε την Ελλάδα, κακόβουλη η ρωσική επιρροή

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως η Αμερική στηρίζει την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της

Την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στη διαμάχη της με τη Ρωσία με τις πρόσφατες απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών, καθώς και την στήριξή της στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert, με ανάρτησή της στο Twitter σημείωσε χαρακτηριστικά πως η «Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της».

Παράλληλα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε τα παρακάτω στην ιστοσελίδα της hellasjournal:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στο παρελθόν για τη ρωσική κακόβουλη επιρροή στην περιοχή αυτή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει παρόμοια βήματα στο παρελθόν, όπως και άλλες χώρες, για να στείλουν ένα μήνυμα σχετικά με την αποσταθεροποιητική, απαράδεκτη ρωσική συμπεριφορά και σημειώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις πιθανές ρωσικές προσπάθειες να υπονομεύσουν την σημαντική συμφωνία για το θέμα του ονόματος μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων. Η παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες των άλλων χωρών είναι απαράδεκτη και στηρίζουμε την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της».