Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόσβαση σε εκπαίδευση και ασφάλεια σε παιδιά προσφύγων

Σύμπραξη του δήμου Θεσσαλονίκης και της UNICEF ώστε να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση και τις υπηρεσίες προστασίας.

Πρόσβαση σε εκπαίδευση και ασφάλεια αναμένεται να έχουν παιδιά προσφύγων και μεταναστών, μέσω της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με την UNICEF.  

Σήμερα υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη και του διευθυντή της UNICEF για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, Λούτσιο Μελάντρι.

«Σήμερα επισημοποιούμε την σύμπραξη του δήμου Θεσσαλονίκης και της UNICEF ώστε να διασφαλίσουμε τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην πόλη να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση και στις υπηρεσίες προστασίας», ανέφερε κατά τη υπογραφή του μνημονίου ο κ. Μπαρμπουνάκης.

«Στην Ελλάδα βρίσκονται 20.000  - 22.000 παιδιά, εκ των οποίων τα 3.000 είναι ασυνόδευτα. Οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας σε συνεργασία με τον δήμο, ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και ασφάλεια. Να τα εντάξουμε στην κοινωνία και να είναι χρήσιμα μέλη», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μελάντρι.

Όπως σημείωσε, «η Θεσσαλονίκη είναι μια φιλική και ασφαλής πόλη και στο μέλλον ορισμένα από τα παιδιά αυτά ίσως να εργάζονται σε εταιρίες ή να μπορέσουν να γίνουν καθηγητές και να μείνουν στην πόλη».