Skip to main content

Στηρίζει Τσίπρα ο Φάρατζ: Θα ανακάμψετε εκτός ευρώ

«Θα είναι δύσκολα τους πρώτους μήνες, αλλά με την υποτίμηση του νομίσματος, η χώρα σας θα ανακάμψει», υποστήριξε ο ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής.

Τη στήριξή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η χώρα σας μπορεί να ανακάμψει εκτός της Ευρωζώνης», εξέφρασε ο συμπρόεδρος της ευρωσκεπτικιστικής παράταξης «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας», Νάιτζελ Φάρατζ, κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιτέθηκε, παράλληλα, κατά της Γερμανίας για τη σκληρή στάση της στην Ευρωζώνη.

«Το ευρωπαϊκό προτζεκτ άρχισε να πεθαίνει. Το σχέδιο έχει αποτύχει. Ολόκληρη η Μεσόγειος καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε λάθος νόμισμα. Το νέο τείχος του Βερολίνου λέγεται ευρώ», ανέφερε ο κ. Φάρατζ.

Απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «δεν έπρεπε η Ελλάδα κ.Τσίπρα να είναι μέλος της Ευρωζώνης και το ξέρετε αυτό».

Παράλληλα, επιτέθηκε στους Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λέγοντας πως πριν από το δημοψήφισμα προσπάθησαν να επηρεάσουν τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φάρατζα είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα με ένα υποτιμημένο νόμισμα και με την υποστήριξη των συμμάχων της θα μπορέσει να τα καταφέρει. «Αν έχετε το κουράγιο οδηγήστε τους Έλληνες έξω από την ευρωζώνη με το κεφάλι ψηλά. Θα είναι δύσκολα τους πρώτους μήνες, αλλά με την υποτίμηση του νομίσματος, η χώρα σας θα ανακάμψει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, ο ανταποκριτής της Daily Telegraph στις Βρυξέλλες Μάθιου Χολχάουζ ανήρτησε την παρακάτω φωτογραφία του κ. Τσίπρα, σχολιάζοντας: «Ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε στον Τσίπρα να φύγει από το ευρώ. Η αντίδραση του Τσίπρα».