Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
x

ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΜΙΤΣ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΓΔΜ

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν πως η επόμενη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα του ονόματος θα γίνει στις 17/1 στη Νέα Υόρκη.

Στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, όπως αναφέρουν στο ΑΜΠΕ διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.

Την είδηση αυτή μεταδίδει και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονας χώρας.

Η τελευταία συνάντηση του κ. Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες και μετά από αυτήν, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του 2018 μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας, αναγγέλλοντας την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός τη ΠΓΔΜ διευκρίνισε σήμερα με δηλώσεις του πως δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, συμφωνία για κάποιου είδους λύση. «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις» σημείωσε προσθέτοντας ότι «οτιδήποτε ακούγεται στα μέσα ενημέρωσης για διάφορα ονόματα ή προτάσεις είναι μόνο εικασίες» (δείτε εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σε δημοσίευμα του το αλβανικό μέσο, «InfoShqip.com» ανέφερε, επικαλούμενο «αξιόπιστες ελληνικές πηγές», ότι το νέο όνομα θα είναι «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας», ενώ η ονομασία που θα επικρατήσει θα είναι «Νέα Μακεδονία» (δείτε εδώ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ