Skip to main content

Στις 23 Σεπτεμβρίου τα «Τα ΒορΟινά» στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι.

Στην ετήσια εκδήλωσή τους «Τα ΒορΟινά» προσκαλούν οι οινοπαραγωγοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», οι οποίοι τον Σεπτέμβρη γιορτάζουν τον τρύγο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, με οίνους και αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Ακόμη, έως τις 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται ήδη σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, κάβες, εστιατόρια, wine bars και άλλους χώρους, ποικίλες εκδηλώσεις οινογνωσίας και γευσιγνωσίας με στόχο την γνώση αλλά και την απόλαυση των εκλεκτών κρασιών μας.

Συγκεκριμένα, η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Ακόμη, στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, την ίδια ημέρα, το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας, να ενημερωθεί για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», να δοκιμάσει εδέσματα από διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και να γνωρίσει πως συνδυάζεται το κρασί με το τυρί αλλά και τους λουκουμάδες.

Οι μικροί επισκέπτες των ΒορΟινών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σε τρεις ξεχωριστές παραστάσεις το έργο «O Καραγκιόζης τρυγητής»  από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση, σε τρεις παραστάσεις.

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Τα ΒορΟινά είναι η ετήσια θεσμοθετημένη εκδήλωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και πραγματοποιούνται  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Thessaloniki Food Festival.