Skip to main content

Στις 25/04 η δικαστική απόφαση για την παγία του δήμου Θεσσαλονίκης

Συνολικά 17 άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση για το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για την υπόθεση με το έλλειμμα της παγίας προκαταβολής στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και η δίκη διακόπηκε λόγω Πάσχα ενώ η πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορουμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ανέλαβε την πολιτική  ευθύνη για την υπόθεση της παγίας προκαταβολής, ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στο έλλειμμα που εντοπίστηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 1999-2007.

Συνολικά 17 άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση, αναφορικά με το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1999-2007. Εκτός του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.