Skip to main content

Στις 6 Μαΐου η έναρξη των εκδηλώσεων για το «ΑΠΘ την Κυριακή»

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 55 δράσεις και εκδηλώσεις, παιχνίδια, επιδείξεις και πειράματα.

Την Κυριακή 6 Μαΐου ξεκινούν οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης «ΑΠΘ την Κυριακή». Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανοίγει για το κοινό τις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης, των Εργαστηρίων, του Αστεροσκοπείου, του Μετεωροσκοπείου, του Σεισμολογικού Σταθμού, των Μουσείων και της Ανασκαφής της Τούμπας, του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, του ΤΕΦΑΑ Σερρών, του Δασοβοτανικού Κήπου στον Φοίνικα, των εγκαταστάσεών του στη Θέρμη και του Παιδικού Κέντρου ΑΠΘ.

Οι εκδηλώσεις «ΑΠΘ την Κυριακή» θα πραγματοποιηθούν τρεις Κυριακές τον Μάιο (6, 13 & 20/5) και υποστηρίζονται από περισσότερους από 1.000 εθελοντές.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 55 δράσεις και εκδηλώσεις, παιχνίδια, επιδείξεις και πειράματα, δημιουργικά εργαστήρια, πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά παιχνίδια, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να ξεναγηθούν σε μουσεία και στην Ανασκαφή της Τούμπας και να δημιουργήσουν το φυτολόγιο της άνοιξης.

Στη φετινή εκδήλωση «ΑΠΘ την Κυριακή» συμμετέχουν το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΑΠΘ, το Τμήμα Φυσικής, το Τμήμα Χημείας, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το Τμήμα Γεωλογίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, το Τμήμα Φαρμακευτικής, το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, το ΤΕΦΑΑ Σερρών, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, το Τμήμα Οδοντιατρικής, το Τμήμα Γεωπονίας, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του ΑΠΘ και το Παιδικό Κέντρο ΑΠΘ.

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» ολοκληρώνεται με τη συναυλία της Ορχήστρας του ΑΠΘ «Ο Τσιτσάνης συναντά τον Λούις Άρμστρονγκ», με Διευθυντή Ορχήστρας τον Δημήτρη Δημόπουλο. Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2018, στις 21.00, στα Γρασίδια της Φιλοσοφικής, αποτελεί συνδιοργάνωση των δύο μεγάλων θεσμών του ΑΠΘ, δηλαδή της «Φοιτητικής εβδομάδας» και του «ΑΠΘ την Κυριακή».

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για το «ΑΠΘ την Κυριακή» στους συνδέσμους:

https://www.auth.gr/sundays

&

https://www.facebook.com/sundaysauth/