Skip to main content

Στις ΗΠΑ ο Τζιτζικώστας για επενδύσεις – Επαφές με Παγκόσμια Τράπεζα

Τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη επιδίωξε η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία έχει ήδη αναπτύξει συνεργασία με τον Δ. Θεσσαλονίκης για το παραλιακό μέτωπο.

Στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδυτών θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα έχει μεταξύ άλλων συνάντηση και με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το ταξίδι του Περιφερειάρχη στην Αμερική θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 28 Απριλίου και μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχει μπαράζ επαφών με επενδυτές, φορείς της αμερικανικής κυβέρνησης και με την ομογένεια.

Τη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα επιδίωξε η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία έχει ήδη αναπτύξει συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης για το παραλιακό μέτωπο και την εκπόνηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου. Στο σχέδιο αναμένεται να παρουσιάζεται μεταξύ άλλων και ο τρόπος χρηματοδότησης του παραλιακού μετώπου καθώς και τα εργαλεία τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν(παγκόσμια, ευρωπαϊκά ή ακόμα και κρατικά κονδύλια).

Τα στελέχη της Παγκόσμιας επιθυμούν να υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του παραλιακού μετώπου.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας είναι θετικός σε αυτή τη συνεργασία και ήδη έχει καθοριστεί ραντεβού με τα στελέχη της Παγκόσμιας τις ημέρες που θα βρίσκεται στην Αμερική. Ο κ. Τζιτζικώστας αναμένεται να τους παρουσιάσει τα αναπτυξιακά πλάνα της Περιφέρειας για το παραλιακό μέτωπο.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, ειδικοί στο θέμα της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου, αναμένεται να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη εκ νέου τον Μάιο για επαφές με στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης για την αξιοποίηση της παραλίας.