Skip to main content

Στις κάλπες οι Γάλλοι ψηφοφόροι για τον δεύτερο κύκλο των εκλογών

Στη Γαλλία είναι στραμμένα τα βλέμματα όλης της Ευρώπης καθώς σήμερα διεξάγεται ο β' κύκλος των προεδρικών εκλογών - Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

Στη Γαλλία είναι στραμμένα τα βλέμματα όλης της Ευρώπης καθώς σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος κύκλος των προεδρικών εκλογών. 

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να αποφασίσουν μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν, του κεντρώου υποψηφίου και της Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη χώρα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει να είναι πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενώ μετά το τελευταίο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών, οι περισσότεροι δήλωσαν πως ο κεντρώος υποψήφιος ήταν πειστικότερος από την κ. Λεπέν.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί υπό «συνθήκες υψίστης ασφαλείας»: Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εκλογικά κέντρα, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπό αυστηρή επιτήρηση.

«Όπως και στον πρώτο γύρο των εκλογών, περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα είναι επί ποδός την Κυριακή μαζί με τους στρατιωτικούς που συμμετέχουν στην επιχείρηση Σεντινέλ και τα μέλη της δημοτικής αστυνομίας, για να φροντίσουν για την ασφάλεια γύρω από τα εκλογικά κέντρα και για να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση κάποιου περιστατικού», δήλωσε ο ΠιερΕνρί Μπραντέ εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.