Skip to main content

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Φέτος οι φοιτητικές εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ διεξάγονται χωρίς ιδιαίτερη κοινητοποίηση αλλά με μηνύματα κυρίως μέσω των social media.

Για την εκλογή των αντιπροσώπων τους προσέρχονται σήμερα στις κάλπες φοιτητές από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Φέτος οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονται χωρίς ιδιαίτερη κοινητοποίηση αλλά με μηνύματα κυρίως μέσω των social media.

«Δίνουμε τη δική μας μάχη απέναντι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση. Δίνουμε τη μάχη των ιδεών μας, κόντρα στην απαξίωση και τον λαϊκισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ .

Από την πλευρά της η Πανσπουδαστική ΚΣ, η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. και κεφαλαίου».

Για πρώτη φορά, τα αριστερά σχήματα ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ συνεργάζονται και κατεβαίνουν μαζί στις φοιτητικές εκλογές με στόχο την ισχυρή παρουσία σε όσο το δυνατόν περισσότερα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.  

Η ΠΑΣΠ, αν και έχει χάσει ποσοστά πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά σε ορισμένες σχολές.

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών βγαίνουν το πρωί της επόμενης μέρας ενώ δεν υπάρχει ενιαία εκτίμηση καθώς οι παρατάξεις βγάζουν η κάθε μία τα δικά της αποτελέσματα.

Για να συμμετάσχει κάποιος σπουδαστής στις φοιτητικές εκλογές 2016 πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.