Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ

Ο υπουργός Εξωτερικών θα λάβει, επίσης, μέρος στην κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βασικά θέματα τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικής και τις Στρατηγικές Επικοινωνίες.

Ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος θα ειναι όμως το πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ομόλογό τους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικόλα Ντιμιτρόφ στο περιθώριο του Συμβουλίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοτζιάς θα λάβει, επίσης, μέρος στην κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών 'Αμυνας της ΕΕ, η οποία θα εστιάσει στην υλοποίηση των πτυχών ασφάλειας και άμυνας της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής Κοινής Ειδοποίησης για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων χωρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ