Skip to main content

Στις Βρυξέλλες το ελληνικό οικονομικό επιτελείο - Κρίσιμες επαφές

Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου θα έχουν επαφές σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους θεσμούς ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι θα έχουν επαφές σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους θεσμούς ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους με γνώση των διαβουλεύσεων, οι τρεις υπουργοί ενδέχεται να έχουν επαφές με εκπροσώπους των θεσμών, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν οριστικοποιηθεί οι συναντήσεις.

Η μετάβαση της ελληνικής ομάδας ερμηνεύεται ως μια ακόμη προσπάθεια να κλείσει -τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο- η συμφωνία, ώστε στο Eurogroup της Παρασκευής να καταγραφεί αισθητή πρόοδος και να μην δημιουργηθεί εικόνα αδιεξόδου.

Στις τριήμερες διαπραγματεύσεις θα επιχειρηθεί να κλείσει το πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων αλλά και τα εργασιακά προκειμένου στη συνέχεια να διευκολυνθεί και η άμεση επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας.

Νωρίτερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα (δείτε αναλυτικότερα εδώ).