Skip to main content

Γιατί ο Σπίρτζης ζήτησε να αλλάξει ο χώρος συνάντησης για τον ΟΑΣΘ

Στην πολυαναμενόμενη σύσκεψη ο υπουργός Μεταφορών πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιό του για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Αχτσιόγλου και παλιότερα Κατρούγκαλος και λοιποί) μπορεί να έχουν περάσει αμέτρητα μερόνυχτα στο πολυτελές Χίλτον συζητώντας με τους επικεφαλής της τρόικας, όμως ένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης ζήτησε να αλλάξει ο χώρος της προγραμματισμένης για το προσεχές Σάββατο συνάντησής του με τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών.

Τις δύο τελευταίες ημέρες υπήρξε ένα συνεχές γαϊτανάκι μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου σχετικά με το που θα γίνει η συνάντηση η οποία, υπενθυμίζεται ότι ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Ιανουαρίου αλλά μετατέθηκε για μεθαύριο Σάββατο 14 του μήνα λόγω ασθένειας του υπουργού.

Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ επί της 26ης Οκτωβρίου. Όμως, τις τελευταίες ημέρες η θέρμανση στο συγκεκριμένο κτίριο όπου στεγάζονται και τα γραφεία της ΠΕΔΚΜ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Κατόπιν αυτού το δ.σ. της ΠΕΔΚΜ αποφάσισε η συνάντηση με τον υπουργό να γίνει στο κοντινό ξενοδοχείο Grand Hotel επί της Μοναστηρίου το οποίο έχει χρησιμοποιήσει πολλάκις η ΠΕΔΚΜ για συσκέψεις, σεμινάρια, συνέδρια κ.ά. Μάλιστα εκεί επρόκειτο να γίνει σήμερα η συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΕΔΚΜ η οποία αναβλήθηκε λόγω του φόρτου εργασίας που είχαν οι δήμαρχοι για τον αποχιονισμό.

Δεν ήθελε σε ξενοδοχείο

Όταν όμως, ο υπουργός πληροφορήθηκε ότι η συνάντησή του με τους δημάρχους θα γίνει σε ξενοδοχείο έδωσε εντολή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του να ζητήσει αλλαγή του χώρου της σύσκεψης. Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης απαίτησε η σύσκεψη να γίνει σε έναν «πιο θεσμικό χώρο», σε κάποιο δημαρχείο για παράδειγμα, θεωρώντας ενδεχομένως, ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν υπερβολικά πολυτελές και αταίριαστο για το δικό του πολιτικό προφίλ. Ακολούθησε περίπου ένα 24ωρο διαβουλεύσεων μεταξύ του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού και του προέδρου της ΠΕΔΚΜ καρπός των οποίων ήταν η εκ νέου μετάθεση του χώρου. Η σύσκεψη θα γίνει τελικά στο δημαρχείο Ευόσμου, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Εμείς προτείναμε στον κ. υπουργό να γίνει η συνάντηση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο το οποίο χρησιμοποιεί συχνά η ΠΕΔΚΜ για τις ανάγκες της. Αυτό έγινε επειδή στα γραφεία μας δεν υπάρχει θέρμανση εδώ και πολλές μέρες λόγω βλάβης των κλιματιστικών. Στον κ. Σπίρτζη δεν άρεσε ο χώρος, μας ζήτησε να πάμε σε έναν ‘πιο θεσμικό χώρο’ κι έτσι καταλήξαμε στο δημαρχείο του Ευόσμου» εξήγησε στη Voria.gr ο κ. Κυρίζογλου.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη ο υπουργός Μεταφορών πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιό του για τις αστικές συγκοινωνίες. Εκτός του κ. Σπίρτζη στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι 14 δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔΚΜ.