Skip to main content

Στο ΕΕΘ η Αριστοτέλους για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση Αριστοτέλους και Αγίας Σοφίας στο ΕΕΘ από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου, έναντι 8.000 ευρώ.

Την παραχώρηση της Πλατείας Αριστοτέλους, στο τμήμα από την οδό Μητροπόλεως έως την Εγνατία, καθώς και του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας, από τον δήμο Θεσσαλονίκης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, με στόχο τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο.

Η παραχώρηση ισχύει για το χρονικό διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου 2015 έως τις 12 Ιανουαρίου 2016, οπότε και θα πραγματοποιηθούν στα συγκεκριμένα σημεία πολιτιστικές δράσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια και ψυχαγωγικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, όπως σας είχε ενημερώσει η Voria.gr (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ). Επιπλέον, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.

Το ύψος του μισθώματος που θα πρέπει να καταβάλει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στον δήμο Θεσσαλονίκης προτείνεται να ανέλθει στο ποσό των 8.000 ευρώ, προκειμένου να ισχύσουν χαμηλές τιμές στα εισιτήρια των παιχνιδιών καθώς και των δράσεων.

Στο συμφωνητικό συνεργασίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στον δήμο και το επιμελητήριο θα γίνεται αναλυτική αναφορά σε όλες τις εκδηλώσεις καθώς και στις υποχρεώσεις του αναδόχου για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, την έκδοση αδειών, την καθαριότητα του χώρου, την ηλεκτροδότηση κ.λπ.

«Η προετοιμασία για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων είναι αίτημα όλων των δημοτών αλλά και των επιχειρηματιών της πόλης» ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, που τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αναμένεται να δώσουν την πολυπόθητη δυναμική στην αγορά της πόλης και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τουριστών.