Skip to main content

Στο ΕΠΑΛ τα έργα κατασκευής τεχνητών υφάλων Πιερίας

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013 θα χρηματοδοτηθούν τα έργα κατασκευής δύο τεχνητών υφάλων στον Νομό Πιερίας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων.

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013 θα χρηματοδοτηθούν τα έργα κατασκευής δύο τεχνητών υφάλων στον Νομό Πιερίας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης.

Οι αποφάσεις αυτές, συνολικής δημόσιας δαπάνης περίπου 2.050.000 ευρώ, ακολουθούν την αξιολόγηση και έγκριση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΛ 2007-2013 και αφορούν την Κατασκευή τεχνητών υφάλων στην θαλάσσια περιοχή Κίτρους και στην θαλάσσια περιοχή Λιτοχώρου, Νομού Πιερίας.

Οι τεχνητοί ύφαλοι δημιουργούνται με την πόντιση μεγάλων κυβόλιθων στο νερό, και παρά την απαγόρευση της αλιείας σε μία μικρή ζώνη γύρω από αυτούς, και την επιστημονική παρακολούθηση της βελτίωσης της κατάστασης της περιοχής, τελικά αυξάνεται και το εισόδημα των αλιέων αφού σταδιακά αναπτύσσεται εκεί πλούσια ιχθυοπανίδα. Επιπλέον, μπορούν να αξιοποιηθούν και τουριστικά, ως προορισμός καταδυτικού τουρισμού.