Skip to main content

Στο Γραφείο Εργασίας του Δ. Θεσσαλονίκης 1.000 άνεργοι

Υπογράφηκε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για τη συνέχιση της λειτουργίας του

Χίλια άτομα, άνεργοι αλλά και εργαζόμενοι, έχει εξυπηρετήσει έως σήμερα το Γραφείο Εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και  στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα, με στόχο τη συνέχιση λειτουργίας του Γραφείου Εργασίας, παρουσία του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών, Άννας Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου και του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου.

Το Γραφείο Εργασίας λειτουργεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης (κτίριο Ε΄ , γραφείο 024), από το 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων» και έχει στελεχωθεί από υπαλλήλους του Δήμου και του Ινστιτούτου Εργασίας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης σε δηλώσεις του υπεραμύνθηκε της χρησιμότητας του γραφείου, το οποίο έχει εξυπηρετήσει έως σήμερα περισσότερα από 1.000 άτομα.

«Αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ χρήσιμο αυτό το γραφείο, το οποίο μπορεί να μην βοηθάει στην κατεύθυνση της εύρεσης εργασίας, αλλά της συμβουλευτικής, προκειμένου να αποκτήσουν ικανότητες όσοι αναζητούν δουλειά, ή να μάθουν πώς να κάνουν ένα σωστό βιογραφικό, για παράδειγμα». Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης προς την κατεύθυνση δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚοινΣεΠ) με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης. «Ήδη ξεκινάμε μια προσπάθεια για την παρότρυνση δημιουργίας ΚοινΣεΠ, σε πεδία όπως η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση ρούχων, παπουτσιών ή συσκευών και επίπλων, ώστε από τη μια μεριά να προσελκύονται διάφορες ειδικότητες και από την άλλη να δημιουργήσουμε μια δευτερογενή αγορά αγαθών, κάτι που σε μεγάλες αγορές του κόσμου είναι πολύ διαδεδομένο».

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανανέωση της συνεργασίας του Δήμου με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, η οποία, όπως εκτίμησε, αποδείχθηκε ήδη δημιουργική και εποικοδομητική. «Στα δυο χρόνια λειτουργίας του γραφείου περισσότερα από 1.000 άτομα απευθύνθηκαν δια ζώσης και έλαβαν ενημέρωση και στήριξη σε ζητήματα όπως οι νέες νομοθεσίες, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας και οι κοινωνικές τάσεις. Είναι μια συνεργασία που σίγουρα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, την έχουν μεγάλη ανάγκη οι συμπολίτες μας, οι άνεργοι, αλλά και οι απασχολούμενοι για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Πλέον, αξιολογούμε τα έως τώρα δεδομένα και αποτελέσματα και προχωρούμε σε πρόσθετες ενέργειες και δράσεις, όπως ένα σεμινάριο με αντικείμενο την ενημέρωση πάνω σε νομικά ζητήματα, για εργαζόμενους και άνεργους, που επιθυμούν να πληροφορηθούν γύρω από ασφαλιστικά και λοιπά θέματα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών προς εργαζομένους και ανέργους που έχει αναπτυχθεί μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας, διευκρίνισε ότι η συνολική προσπάθεια ήδη έχει ωφελήσει περισσότερους από 4.000 ανθρώπους. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την έως τώρα συνεργασία. «Ο Γιάννης Μπουτάρης εύκολα ενστερνίζεται νέες ιδέες και αυτή η προσπάθεια είναι καινοτόμα και την στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ενώ παράλληλα κάνουμε προσπάθειες για επέκταση του προγράμματος και σε άλλους δήμους που έδειξαν ενδιαφέρον, παρότι υπάρχει έλλειμμα χρηματοδότησης».

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Χρήστου Γούλα και εκπροσώπων του Ινστιτούτου, καθώς και του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.