Skip to main content

Στο ίδιο έργο θεατές; Απειλούν με χειρόφρενο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που σε λίγες μέρες θα συμπληρώσουν δύο μήνες απλήρωτοι, προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις. Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Αντιμέτωπο με νέες περιπέτειες είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ξανά το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που σε λίγες μέρες θα συμπληρώσουν δύο μήνες απλήρωτοι, προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Το υπουργείο δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα, τα προβλήματα του Οργανισμού διογκώνονται και οι εργαζόμενοι θα συμπληρώσουμε σε λίγες μέρες δύο μήνες απλήρωτοι», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, ενώ ερωτηθείς για το αν η πόλη κινδυνεύει να μείνει ξανά χωρίς λεωφορεία απάντησε: «Το σωματείο φροντίζει πάντα να ενημερώνει την πόλη, τους κατοίκους και τους φορείς, για τις προθέσεις του. Η ευθύνη δεν είναι δική μας, δεν θέλουμε την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Αλλά αν συνεχίσουμε να παραμένουμε απλήρωτοι, δεν έχουμε άλλο τρόπο διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας από τις κινητοποιήσεις».

Ακολούθησε διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί απεργία την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ οι ορισιτκές αποφάσεις για τις απεργίες θα ληφθούν από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων την άλλη εβδομάδα, είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ΔΣ ο κ. Τσερμενίδης επιβεβαίωσε ότι οι κινητοποιήσεις, 24ωρες απεργίες και επισχέσεις εργασίας, είναι προ των πυλών, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Νωρίτερα, εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ-μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Οργανισμού για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων (δείτε εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι το κακό έχει παραγίνει και είναι πραγματικά αδιανόητο, κάθε χρόνο, όταν αρχίζει να... καλοκαιριάζει, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλης τη χώρας να μένει χωρίς αστικές συγκοινωνίες και οι κάτοικοί της να βιώνουν, σαν τη... μέρα της μαρμότας, την ίδια ταλαιπωρία στην καθημερινότητά τους.