Skip to main content

Στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ μπαινοβγαίνει το «Μπαρμπαρός»

Το σεισμογραφικό σκάφος αφού έφτασε στο Οικόπεδο 6 νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, άλλαξε ξανά πορεία και έφτασε δυτικά της Πάφου.

Στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ μπαινοβγαίνει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός».

Το σεισμογραφικό σκάφος έφτασε στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και αφού εισήλθε σε αυτό, ακολούθησε πορεία προς τα ανατολικά, με κατεύθυνση το Οικόπεδο 7. Ομως, περίπου 45 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», άλλαξε ξανά πορεία και εξήλθε του Οικοπέδου 6, ακολουθώντας αντίθετη κατεύθυνση για να φτάσει ξανά δυτικά της Πάφου.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει αμφισβητήσει ανοιχτά τα Οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, θεωρώντας ότι ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες τα ξημερώματα το «Μπαρμπαρός» έπλεε ανοιχτά της Πάφου μετά από ξαφνική αλλαγή ρότας (δείτε εδώ).

Στο μεταξύ, το West Capella αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα τις εργασίες σταθεροποίησης του τρυπανιού στον βυθό, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η γεώτρηση στο Οικόπεδο 11. Στην περιοχή, αλλά σε απόσταση από το Οικόπεδο 11, κινείται η τουρκική φρεγάτα Gokceada (Ιμβρος).

Τη Δευτέρα αναμένεται στην Κύπρο η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, Φλορένς Παρλί. Λόγω της εμπλοκής του γαλλικού κολοσσού TOTAL στις έρευνες στο Οικόπεδο 11, το Παρίσι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.